04/05/2021 | | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Amb motiu de la publicació de Quaderns perduts del Japó, Patricia Almarcegui ens presenta les seves reflexions sobre la societat, la política, la cultura i l’art japonesos.

Quaderns perduts del Japó recull fragments de quatre diaris íntims que l’autora va escriure en dos viatges al Japó, que ens introdueixen en el cinema, la literatura, el manga, la pintura, l’arquitectura i ciutats japoneses. Aquests quaderns són un intent de reproduir el temps de viatge i de la vida, des de la convicció que les experiències no finalitzen quan s’escriuen sinó quan es llegeixen i escolten.

Conversen amb Patricia Almarcegui:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia
Olga Subirós, arquitecta i dissenyadora de la coberta del llibre
Jesús Aguado, poeta

Patricia Almarcegui, escriptora i professora de Literatura Comparada. La seva recerca se centra en l’Estètica Literària i els Estudis Culturals. Ha estat professora convidada a The American University of Cairo i en la Sorbonne, Paris IV. Ha realitzat estades de recerca a l’Institut de Literatura Comparada i Sociologia de la Universitat de Columbia, Nova York. Alguns dels seus llibres són: Ali Bey i els viatgers europeus a Orient, El sentit del viatge (2n premi d’assaig Fra Luis de León), la novel·la El pintor i la viatgera (traducció al francès), Una viatgera per Àsia Central, Conèixer Iran i la seva novel·la, La memòria del cos. Ha publicat articles a Quaderns hispanoamericans, Revista d’Occident i Jot Down, entre d’altres. És col·laboradora de eldiario.es, del suplement cultural de l’ABC, La Vanguardia i El País. Acaba de publicar l’assaig Els mites del viatge. Estètica i cultura viatgeres, una reflexió sobre el viatge de més de deu anys.

Inscripcions: [email protected]

04/05/2021
Dimarts 4 de maig a les 18.45 h
Llibreria Altaïr
Gran Via de les Corts Catalanes, 616
Barcelona
Activitat gratuïta.
Altaïr, Editorial Candaya i Casa Àsia.