24/01/2023 | Barcelona | Activitats >
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Els cambodjans van perfeccionar l’art de barrejar pasta d’espècies utilitzant molts ingredients com ara el clau, la canyella, l’anís estavellat i la cúrcuma. A més, afegeixen altres ingredients nadius com la galanga, all, escalunyes, llimoneta, coriandre i fulles de llima kaffir a aquestes espècies per aconseguir una barreja d’espècies força distintiva i complexa coneguda com a «kroeung».

La cuina cambodjana inclou fideus, sopes, graellades, saltejats, curri, amanides, postres, moltes verdures, fruites tropicals i, per descomptat, arròs, que és l’aliment bàsic per als cambodjans acompanyat amb sabors picants i prahok, una pasta de peix fermentada, utilitzada en molts plats. Les receptes culinàries de Cambodja poques vegades s’anoten, sinó que són transmeses de generació en generació. Així, avui dia disposem d´una cuina tradicional amb tresors insospitats: una barreja única de sabors i colors que realcen els ingredients naturals utilitzats.

En aquest taller aprendrem pas a pas a cuinar un plat típicament cambodjà, el Samlaor Machu Tkiss, una sopa de pinya amb llet de coco i uns rotllets frescos cambodjans de gambes.

Cal portar:
– Davantal i un drap de cuina

Professora:
Sithy Seam, va néixer a Cambodja als anys 80 en una zona rural i des de molt petita amb 6 o 7 anys ja ajudava a la cuina la seva àvia, les seves tietes i la seva mare. Els seus coneixements en gastronomia són el resultat de la història del seu país, cada ingredient explica relats i fins i tot llegendes. La tradició oral és present en aquestes activitats quotidianes, en tallar les verdures i barrejar els ingredients per crear riques aromes. Des del 2008 viu a Barcelona i actualment treballa en una ONG.

24/01/2023

Dimarts 24 de gener, de 18.30 h a 20.30 h CET

Centre Cívic Parc Sandaru
c/ Buenaventura Muñoz, 21
Barcelona

Preu: 15 euros + 7 euros (material)

L’import del material s’haurà de pagar directament a la professora abans de l’inici del taller

Casa Àsia, amb la col·laboració del Centre Cívic Parc Sandaru