La cultura coreana té cada cop més adeptes al nostre entorn. La seva gastronomia és considerada molt interessant pels experts i està despuntant com una de les cuines de moda del moment.
La cuina coreana incorpora als seus plats ingredients adobats i fermentats, com el conegut kimchi, que els aporta una profunditat i un intens sabor inigualable. La cuina és sana perquè utilitza tècniques que no abusen de l’oli i solen bullir, rostir o cuinar al vapor els seus aliments i es compon principalment d’arròs, sopes, tofu, verdures, peix i marisc i una gran varietat de carns.
Les cebes, l’all, les cebes tendres, el gingebre, l’oli de sèsam, la sal de sèsam picat i el xili vermell en pols estan entre les espècies més populars de Corea.
En aquest taller pràctic aprendrem a elaborar Oizi, amanida coreana a base de cogombre macerat i Japche, un plat típic de la cuina coreana a base de fideus de vidre i verdures cuinats al wok amb oli de sèsam i salsa de soja. Un plat molt popular a Corea i habitual en festes i ocasions especials.
Professora:
Ahyun Sun, amb més de 15 anys al món de la restauració, el 2012 va obrir el seu propi restaurant de menjar coreà, Koryo, situat a la zona de Sarrià-Sant Gervasi. Un espai tranquil on es poden degustar plats casolans i tradicionals com Tonkatsu Obento i els coreans bibimbap.
Anteriorment havia fet diverses classes de cuina en esdeveniments, particulars per tal de difondre una cuina saludable i simple amb receptes casolanes.
Cal portar:
– Davantal i un drap de cuina
Dimarts 16 de maig, de 18.30 h a 20.30 h CET
Centre Cívic Parc Sandaru
c/ Buenaventura Muñoz, 21
Barcelona
Preu: 15 euros + 7 euros (material)