13/03/2020 | Barcelona | Activitats > Formació

L’origami és un art d’origen japonès que consisteix en crear figures mitjançant el plegat de paper, sense utilitzar tisores ni cap tipus de cola. La paraula Origami es compon de dos vocables, Ori que significa doblegar i Kami que significa paper o déu. És una de les tècniques més populars quan es parla de plecs en paper, al Japó és la més popular i des d’aquí es va expandir pel món evolucionant a una forma d’art modern.
Suspès temporalment

En aquest taller aprendràs a fer llums de paper amb l’antic art de l’origami. L’objectiu final és conèixer els diversos tipus de materials i tècniques de plegat per transformar un full de paper, sense agregar ni sostreure material, només a través de l’ús del plec i el tall.

A la fi de la mateixa seràs capaç de fer coses sorprenents i genials amb paper. El taller d’origami t’ensenyarà principalment a fer llums, però també aprendràs a fer altres coses bàsiques. I pots portar-te una llum a casa.

Taller dirigit a totes les persones, no requereix coneixements previs.

OBJECTIUS DEL TALLER
– Utilitzar el paper com a material de construcció.
– Conèixer les múltiples possibilitats d’aquest material a través de l’experimentació de la tècnica del plegat de paper.
– Conèixer les nocions bàsiques de l’origami.
– Realitzar un llum mitjançant un patró que podràs triar entre els que t’agradin més.
– Prendre’ns un temps de diversió per crear i relaxar-nos.

Professora:

Estela Moreno, enginyera de paper especialitzada en origami i fundadora del projecte Cartoncita: un estudi atelier professional que recupera les tècniques manuals tradicionals per adaptar-les als temps moderns. Especialitzada en paperart, disseny i aparadorisme, utilitza l’origami, Papercut i altres tècniques de plegat de paper manual per a totes les seves creacions.

El 2015 va publicar el seu llibre Cartoncita – llums d’origami, amb l’editorial DEMODÉ BOOKS i ha treballat per a marques com Lambada Studio i la revista AD, Dior, Agatha Ruiz de la Prada, ANTAIX o Zara.

13/03/2020
Divendres 13 de març de 17.00 h a 20.00 h.
Inscripcions tancades.
Can Jaumandreu
c/ Perú, 52
Barcelona
Preu: 22 euros
Material: 8 euros a abonar directament a la professora en el primer dia de classe.
En el taller no s’inclouen portalàmpares ni bombetes.
Casa Àsia