20/04/2022 | Activitats >
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

La Mediateca de Casa Àsia torna a col·laborar amb la Korea Foundation per organitzar un segon cicle de tertúlies literàries guiades sobre autors i autores coreanes. En aquesta ocasió, el cicle versarà sobre la novel·la negra.

Èxits mundials de l’audiovisual procedents de Corea, com ara Paràsits o El Joc del Calamar actualment, però ja amb obres com la Trilogia de la venjança o Oldboy, disfressen de thriller una reflexió sobre les limitacions de l’ésser humà en el seu context, i triomfen mundialment com a propostes violentes però originals. No és estrany, per això, que cada cop es tradueixi més novel·la negra coreana, fins i tot a l’espanyol. Tampoc sorprèn que la novel·la negra coreana s’hagi postulat aquests darrers anys com a alternativa potencial a la novel·la nòrdica. Encara que cal veure si es complirà aquest objectiu, el cert és que el gènere, que com en moltes altres tradicions s’ha considerat de segona categoria o literatura popular, compta amb grans bestsellers locals i fins i tot alguna incursió d’autors més coneguts per un altre estil de literatura. En aquest cicle, intentarem aproximar-nos a la novel·la negra coreana amb títols publicats en espanyol.

Les tertúlies literàries guiades pretenen crear un grup de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres dirigides per una experta que ens ajudarà a analitzar l’obra dels autors i la repercussió que ha tingut a la literatura i al seu entorn socioeconòmic i cultural.

Cada mes es proposarà una lectura i el dia de la tertúlia els participants, juntament amb la conductora de la sessió, comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida.

Aquestes sessions s’impartiran en format en línia, el tercer dimecres de cada mes, de febrer a juny i seran gratuïtes.

En aquesta primera tertúlia la trobada virtual serà amb Quién sabe si mañana seguiremos aquí de Kim Youngha (traducció de Seong Cholim i Kwon Eunhee, Ed. Temes de Avui, 2019).

Un assassí amb Alzheimer, ja retirat, s’enfronta al seu passat. Però per poder-ho fer, ha de conservar el seu present: “Sé que és l’últim que faré a la vida: matar Park Yute abans que desaparegui de la meva memòria.”

La tertúlia serà guiada per Ester Torres Simón, doctora en Traducció i Estudis Interculturals per la Universitat Rovira i Virgili de Barcelona (URV) i llicenciada en Traducció i Interpretació (anglès, japonès) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Després d’haver estat docent a la Chonbuk National University (República de Corea), la Universitat de Yonsei (República de Corea) i la Universitat Europa de l’Atlàntic i professora col·laboradora a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Actualment exerceix de professora de llengua coreana a la Universitat Autònoma de Barcelona i centra la seva investigació en la circulació de literatura coreana i la traducció indirecta.

Els llibres no seran proporcionats per Casa Àsia però si hi afegirem un llistat amb opcions per trobar els títols i ens poden contactar a [email protected] si algú troba dificultat per aconseguir algun títol.

On trobar l’obra del cicle de tertúlies coreanes

20/04/2022

Dimecres 20 d’abril, de 18.30 h a 20.00 h CET

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia, amb la col·laboració de la Korea Foundation.