12/01/2024 | Activitats >

Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Digitrans organitzen un nou cicle de tertúlies literàries sobre novel·les d’autores xineses.

Aquest cicle de tertúlies literàries «Veus en femení» proposa apropar al públic algunes de les autores més destacades del panorama xinès i sinòfon modern i contemporani. A través de la lectura de relats o novel·les d’escriptores procedents no només de la Xina, sinó també de Hong Kong i Taiwan, proposem un recorregut literari que ens portarà a palpar la diversitat d’un món literari molt sovint considerat monolític, uniforme i dominat grans figures masculines com Mo Yan, Yan Lianke o Yu Hua.

Cada sessió de 90 minuts està plantejada com una trobada entre els lectors del relat (o novel·la) seleccionada i dinamitzada per experts/es en llengua xinesa i literatura sinòfona, que ajudaran a contextualitzar l’entorn històric, social i cultural a què pertanyen l’autora i la seva obra, així com la seva repercussió en el sector literari, tant al món de parla xinesa com a d’altres regions del món. Tot i que les trobades preveuen una participació activa del públic, les persones que no hagin llegit l’obra amb antelació també podran assistir i prendre part a l’intercanvi d’idees.

En aquesta cinquena tertúlia la trobada virtual serà amb Hojas rojas, de Can Xue, traducció de Belén Cuadra Mora. Aquesta col·lecció de contes, un dels gèneres més emblemàtics de la literatura xinesa moderna i contemporània, ens submergeix a l’obra experimental de Can Xue (1953-), reconeguda com una de les figures més destacables de les avantguardes de finals dels 1980. Autora autodidacta, es diu que la seva obra va ser influenciada per la lectura d’autors com Kafka, Borges i Italo Calvino. Als seus relats cobren vida éssers inanimats com salzes i garses, i les seves aventures, sovint narrades en forma de monòleg interior, ens transporten a un món imaginari marcat per un llenguatge familiar. Aquestes històries no deixaran indiferents els participants a les tertúlies i faran que ens plantegem interrogants sobre l’incert significat i els límits inesgotables de la ficció surrealista de Can Xue.

La tertúlia serà guiada per Teresa I. Tejeda Martín, professora de literatura xinesa a la Universitat de Salamanca. És doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Va ser docent a la Universitat de Pequín i la Universitat de Llengua i Cultura de Pequín. Investiga principalment sobre literatura xinesa moderna i contemporània. Ha traduït a l’espanyol autors com Zhou Daxin, Xiao Hong i Chen Chuncheng.

Els llibres no seran proporcionats per Casa Àsia però sí que afegirem un llistat amb opcions per trobar els títols i ens poden contactar a [email protected] si algú troba dificultat per aconseguir algun títol.

On trobar la novel·a Hojas rojas

Inscripcions obertes

12/01/2024

Divendres 12 de gener de 2024 de 18.30 h a 20.00 h CET

Online. 24 hores abans de l’acte, les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Comprova la teva safata de correu no desitjada en cas de no haver-la rebut.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia, amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i DigiTrans

INSCRIU-TE >