14/12/2023 | Activitats >

Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Digitrans organitzen un nou cicle de tertúlies literàries sobre novel·les d’autores xineses.

Aquest cicle de tertúlies literàries «Veus en femení» proposa apropar al públic algunes de les autores més destacades del panorama xinès i sinòfon modern i contemporani. A través de la lectura de relats o novel·les d’escriptores procedents no només de la Xina, sinó també de Hong Kong i Taiwan, proposem un recorregut literari que ens portarà a palpar la diversitat d’un món literari molt sovint considerat monolític, uniforme i dominat grans figures masculines com Mo Yan, Yan Lianke o Yu Hua.

Cada sessió de 90 minuts està plantejada com una trobada entre els lectors del relat (o novel·la) seleccionada i dinamitzada per experts/es en llengua xinesa i literatura sinòfona, que ajudaran a contextualitzar l’entorn històric, social i cultural a què pertanyen l’autora i la seva obra, així com la seva repercussió en el sector literari, tant al món de parla xinesa com a d’altres regions del món. Tot i que les trobades preveuen una participació activa del públic, les persones que no hagin llegit l’obra amb antelació també podran assistir i prendre part a l’intercanvi d’idees.

En aquesta quarta tertúlia la trobada virtual serà amb La cabeza, de Dorothy Tse, traducció de Juan José Ciruela. Amb aquesta novel·la ens endinsarem al món de Dorothy Tse (1977-), una de les autores hongkoneses més importants les obres de les quals són riques d’imatges fantàstiques i només aparentment il·lògiques. A través de la narració de la vida d’un nen que li ha perdut literalment el cap, el relat dóna peu a reflexionar sobre temes universals com la identitat, la percepció de la realitat o fins i tot les malalties mentals.

La tertúlia serà guiada per Antonio Paoliello, professor de literatura d’Àsia Oriental i xinès clàssic a la Universitat Autònoma de Barcelona. És doctor en Traducció i Estudis Interculturals per la mateixa universitat. S’ocupa principalment de literatura i cultura sinòfona del sud-est asiàtic i de Taiwan. Com a traductor ha traduït a l’italià autors com Xu Dishan, Dong Xi i Ho Sok Fong.

Els llibres no seran proporcionats per Casa Àsia però sí que afegirem un llistat amb opcions per trobar els títols i ens poden contactar a [email protected] si algú troba dificultat per aconseguir algun títol.

On trobar la novel·la La cabeza

Inscripcions obertes

14/12/2023

Dijous 14 de desembre de 2023 de 18.30 h a 20.00 h CET

Online. 24 hores abans de l’acte, les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Comprova la teva safata de correu no desitjada en cas de no haver-la rebut.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia, amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i DigiTrans

INSCRIU-TE >