24/11/2020 | Activitats > Cinema
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Les trobades sobre cinema asiàtic sorgeixen davant la necessitat de replantejar la manera d’arribar als nostres públics de forma no presencial davant l’ajornament de l’Asian Film Festival Barcelona 2020 (AFFBCN) en el seu format presencial, entenent-se com un espai de trobada i debat en l’àmbit de cinema. El AFFBCN compleix aquest any la seva vuitena edició com a certamen especialitzat en cinema asiàtic i Casa Àsia ha volgut organitzar aquestes trobades, amb experts en aquest àmbit, per oferir als al públic una immersió total abans de la represa de festival a les sales de cinema.

En aquesta primera sessió de les trobades de cinema asiàtic, comptarem amb la participació de Roberto Cueto, membre de Comitè de Selecció del Festival de Cinema de Sant Sebastià, on exerceix com a delegat de Corea de Sud, i Àngel Sala, director del SITGES Festival International de cinema Fantàstic de Catalunya, els quals ens oferiran perspectives complementàries sobre el panorama del cinema coreà actual.

Aquesta trobada es realitza en el marc del 70è aniversari de les relacions diplomàtiques entre Espanya i Corea i, a més a més, aquestes sessions es plantegen davant la necessitat d’arribar al públic de l’Asian Film Festival Barcelona. En aquesta trobada, Roberto Cueto i Ángel Sala parlaran sobre els èxits de taquilla sud-coreans: Oldboy (Park Chan-wook, 2003), The Host (Bong Joon-ho, 2007), Train to Busan (Yeon Sang-ho, 2016), Burning (Lee Chang-dong, 2018) i Paràsits (Bong Joon-ho, 2019). Les aportacions d’aquests cineastes han suposat una presència inèdita de cinema coreà en el mercat nacional i internacional, i els ponents tractaran de reflectir els canvis que s’han produït en la indústria i en la seva acceptació.

Roberto Cueto (Madrid, 1965) és professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat Carlos III de Madrid, membre de Comitè de Selecció de Festival de Cinema de Sant Sebastià, on exerceix com a delegat de Corea de Sud, i membre de Consell de Redacció de la revista Caiman Quaderns de Cinema. És autor de diversos llibres de temes cinematogràfics com: Cent bandes sonores en la història de cinema (1996), Dràcula: de Transilvania a Hollywood (1997), El llenguatge invisible: Entrevistes amb compositors de cinema espanyol (2003), Arrebato… 25 anys després (2006), Altres mirades de Carlos Saura (2009) i 62 Donostia Zinemaldia (2014). A més a més, ha estat col·laborador dels volums: Seül Express: La renovació el cinema coreà (2004), Nou cinema coreà (2007), Asia Noir: Sèrie negra a l’estil oriental (2007) o el Japó en negre: Cinema policíac japonès (2008) . Ha estat assessor i redactor de textos sobre Cinema Coreà-Arco 2007, en el marc de la Fira d’Art Contemporani ARCO, i ha estat nomenat Korean Culture Supporter 2016 pel Centre Cultural Coreà a Espanya, amb el qual col·labora habitualment.

Ángel Sala (Barcelona, 1964) és director, guionista, crític de cinema i l’actual director del SITGES Festival Internacional de cinema Fantàstic de Catalunya des de 2001 fins al moment actual. Es va llicenciar en Dret per la Universitat de Saragossa, però no va trigar a dedicar-se a la crítica cinematogràfica. A més de col·laborar en diferents revistes i diaris, com el Periódico de Catalunya o com a assessor de programació cinematogràfica a TV3, ha escrit més de trenta llibres entre els quals cal destacar els següents títols: Cinema fantàstic i de terror alemany. 1913-1927 (2005), Univers Lynch (2006), El dimoni al cinema (2007), American Gothic. El cinema de terror USA. 1968-1980 (2007), El cinema de ciència ficció. Explorant mons (2008) o Profanant el somni dels morts: Una història oculta de cinema fantàstic espanyol (2010). No obstant això, a més de crític de cinema també ha estat guionista de pel·lícules com Rottweiler (2004), Beneath the Still Waters (2004) i Mai he estat a Poughkeepsie (2013), que també va dirigir.

Ponents:
Roberto Cueto, membre de Comitè de Selecció de Festival de Cinema de Sant Sebastià.
Ángel Sala, director del SITGES Festival Internacional de cinema Fantàstic de Catalunya.

Moderadora:
Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia.

24/11/2020

Dimarts 24 de novembre a les 19.00 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia.