08/04/2021 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

La música pop coreana o K-pop s’ha convertit en alguna cosa extraordinàriament popular a tot el món. No obstant això, el seu èxit mundial ha estat en gran part inesperat, resultat d’un procés d’anys de dificultats. Comprendre la clau del seu èxit proporciona una important ensenyament que pot ser aplicable a les indústries musicals d’altres països per al seu propi èxit.

En aquesta segona conferència, el prof. Jimmyn Parc (Sciences Po Paris & Seoul National University) abordarà alguns d’aquests temes principals. En una era de ràpids avenços tecnològics, durant la dècada de 1990 i principis dels 2000, les empreses d’entreteniment coreanes van comprendre a la perfecció l’evolució que estava tenint lloc en la indústria de la música. Una transformació que incloïa el pas dels formats analògics als digitals, dels àlbums a les cançons, de la “possessió” a l'”accés”, de l’àudio al visual, i dels productes finals als productes promocionals. En comptes de resistir-se a aquests canvis, les empreses d’entreteniment coreanes els van assumir activament i amb l’evolució de la digitalització s’han convertit en innovadors motors per la seva manera d’adaptar-se a les noves tendències de mercat. Tot això ha contribuït a millorar significativament la viabilitat de la indústria de la música coreana i el K-pop en el mercat global.

A través d’un programa de conferències impartides per destacats especialistes, el cicle Estudis Globals d’Àsia Oriental, organitzat pel Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i per Casa Àsia, amb la col·laboració del grup d’investigació GREGAL (UAB), analitza les dinàmiques socials, culturals, polítiques, econòmiques i mediambientals que emergeixen des d’Àsia Oriental i influeixen en la resta del món tot convertint aquesta àrea en el motor més dinàmic de la globalització.

El Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental (UAB) és un màster pioner en la formació de professionals experts en les interaccions socioeconòmiques, polític culturals i mediambientals amb Àsia Oriental, i ofereix una formació interdisciplinària, connectada amb l’entorn professional internacional.

Paraules de benvinguda:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia

Presenta:
Prof. Blai Guarné, Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental, UAB

Modera:
Prof. Ester Torres Simón, Associació Espanyola d’Estudis d’Àsia Oriental, AEEAO

A càrrec de:
Prof. Jimmyn Parc, Sciences Po Paris & Seoul National University

Prof. Jimmyn Parc, professor convidat en Sciences Po Paris i investigador de l’Institut d’Investigació en Comunicació de la Universitat Nacional de Seül, a la República de Corea. És doctor en Estudis Internacionals (estratègia i negocis internacionals) per l’Escola de Graduats en Estudis Internacionals (GSIS) de la Universitat Nacional de Seül, i doctor en Història Econòmica per la Universitat de París-Sorbonne (París IV), ha publicat nombrosos articles acadèmics i realitzat diversos projectes d’investigació relacionats amb la competitivitat de les organitzacions, el sector industrial i els seus països. En l’actualitat, la seva investigació se centra en les indústries del cinema i la música que s’enfronten a un entorn empresarial i comercial canviant, així com als nous desafiaments de la digitalització.

La conferència s’impartirà en anglès.

Properes conferències en línia del cicle ‘Estudis Globals d’Àsia Oriental’:

Dijous, 6 de maig de 19.00 h a 20.30 h
“La Xina a Amèrica Llatina: la nova superpotència asiàtica en els països de sud”
A càrrec de Daniel Méndez Morán, ZaiChina

Dijous, maig 27 19.00 h a 20.30 h
“Remaking Kurosawa: Scaling up Kakushi Toride no Sant-Akunin (The Hidden Fortress)?”
A càrrec de Dolors P. Martinez, University of Oxford

Dijous, 10 de juny de 19.00 h a 20.30 h
“Mapping Environmental Conflicts: A Global Overview and the East Asian Story”
A càrrec de Joan Liu, la Xina Agricultural University & ICTA-UAB

Dijous, 1 de juliol de 19.00 h a 20.30 h
“Global Governance, a ‘Gaggle of Gs’ and Japan”
A càrrec d’Hugo Dobson, University of Sheffield

Coordinen el cicle:
David Saurí i Blai Guarné, coordinadors de l’Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental (UAB).

Podràs seguir també aquest webcast a Youtube en aquesta mateixa pàgina el dia i hora indicats:

Consulta el Webcast: «Climate Change, Energy and East Asia» (18 de març):

08/04/2021

Dijous, 8 d’abril de 19.00 h a 20.30 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir.

Activitat gratuïta.

Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Casa Àsia, amb la col·laboració del Grup d’Investigació GREGAL (UAB)