07/10/2020 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Amb motiu del centenari del músic llegendari Ravi Shankar, s’estan organitzant nombroses activitats i concerts tribut per tot el món. En aquesta sessió participaran Oliver Craske i Guillermo Rodríguez, que han mantingut un vincle proper amb el gran mestre durant les dues últimes dècades, i ens parlaran de la seva llarga vida, treball i llegat.

Ravi Shankar va compondre ragues, concerts i bandes sonores de pel·lícules i va crear una passió entre el públic occidental per la música clàssica índia que l’ha convertit en una llegenda de la música.

Presentació a càrrec de:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia
Sanjay Verma, ambaixador de l’Índia en Espanya
Guillermo Rodríguez, director de la Casa de l’Índia, Valladolid
Oliver Craske, autor d’Indian Sun: The Life and Music of Ravi Shankar

Oliver Craske és escriptor i editor de Londres i autor d’Indian Sun: The Life and Music of Ravi Shankar, la primera biografia del mestre de l’Índia, recentment publicat per Faber & Faber. A més de la seva carrera com a editor de llibres, ha tingut un important interès a l’Índia i la seva música. Va conèixer a Ravi Shankar el 1994, va treballar amb ell en la seva autobiografia (Raga Mala) i el va animar a escriure la seva història completa després de la seva mort.

Guillermo Rodríguez és doctor en Filologia Anglesa per la Universitat de Valladolid i la Universitat de Kerala al sud de l’Índia, on va residir com a investigador durant set anys. El 2012 va rebre el “Premi de l’Amistat” del Govern de l’Índia per la seva contribució a les relacions culturals entre els dos països. Com a autor ha publicat assajos i estudis monogràfics sobre literatura, estètica i cultura de l’Índia, entre els quals destaquen When Mirrors Are Windows. A View of A.K. Ramanujan‘s Poetics (Oxford University Press, 2016) i Journeys. A Poet’s Diary (Penguin Random House, 2019).

Playlist de Casa Àsia a Spotify: Ravi Shankar

Idioma del webcast: anglès.

A l’acabar aquest webcast, s’oferirà a les 21.00 h un concert en streaming de Ravi Shankar Quartet al Facebook de la Casa de la India.

Més informació sobre el concert:

07/10/2020

Dimecres 7 d’octubre a les 18.30 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia i Casa de la India.