14/09/2021 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

La reemergència de la Xina ha generat un intens debat internacional sobre el paper d’aquest país en la governança global. Aquest webinar presenta resultats de recerca del projecte del Pla Nacional d’I+D+I La Nova Ruta de la Seda: influència de la Xina en la governança global i implicacions per a Espanya, que intenta respondre a aquesta qüestió tot analitzant el posicionament de la Xina davant les normes i estàndards internacionals a través de la iniciativa de la Franja i la Ruta. En concret, s’aprofundirà en quatre àrees de gran rellevància: canvi climàtic, cooperació al desenvolupament, responsabilitat social corporativa i internacionalització de divises.

Presenta:
Rafael Bueno, director de departament Política, Societat i Educació de Casa Àsia

Ponents:
Mario Esteban Rodríguez, professor titular d’Estudis d’Àsia Oriental a la Universitat Autònoma de Madrid
Lara Lázaro, investigadora principal del Real Instituto Elcano
Yue Lin, professor ajudant d’Estudis d’Àsia Oriental a la Universitat Autònoma de Madrid
Iliana Olivié, investigadora principal del Real Instituto Elcano
Miguel Otero, investigador principal del Real Instituto Elcano

Biodatas:

Mario Esteban Rodríguez, professor titular d’Estudis d’Àsia Oriental al Centre d’Estudis d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Madrid. Així mateix, és coordinador del Panell d’Experts sobre Àsia-Pacífic de l’Observatori de Política Exterior Espanyola de la Fundació Alternatives. Ha col·laborat com a analista amb el Parlament Europeu i amb la Comissió Europea.

Lara Lázaro, investigadora principal del Real Instituto Elcano i professora de Teoria Econòmica en el Centre d’Ensenyament Superior Cardenal Cisneros (adscrit a la Universitat Complutense de Madrid). Ha estat investigadora en el Programa d’Energia i Canvi Climàtic de Real Instituto Elcano (2009-2011) i com a consultora ha treballat per a Abengoa Research en un projecte sobre la “Transició Energètica i el Canvi Climàtic”, així com per al Centre Tecnològic de Repsol en el projecte HEREVA, l’objectiu era ajudar el posicionament estratègic de la companyia.

Yue Lin, professor ajudant d’Estudis d’Àsia Oriental a la Universitat Autònoma de Madrid. Doctor en Socioeconomia del desenvolupament, s’especialitza en la investigació financera sobre el desenvolupament del sector privat i el mercat de la República Popular de la Xina.

Iliana Olivié, investigadora principal del Real Instituto Elcano i professora al Departament d’Economia Aplicada, Estructura i Història de la Universitat Complutense de Madrid, on imparteix docència en anàlisi econòmica, teories del desenvolupament i desenvolupament econòmic en programes de postgrau. També és membre del Consell de Cooperació a al Desenvolupament (òrgan consultiu del Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació).

Miguel Otero, investigador principal del Real Institut Elcano i professor de l’IE School of Global and Public Affairs. També és investigador associat a l’Institut per a la Unió Europea i Àsia a l’ESSCA School of Management de París. Ha estat investigador visitant a l’Institut de Relacions Internacionals de la Pontifícia Universitat Catòlica de Rio de Janeiro, a l’Institut d’Economia i Política Mundial a l’Acadèmia Xinesa de les Ciències Socials de Pequín, a l’Escola de Negocis de la Universitat Alfaisal de Riad i a l’Institut Mercator per a Estudis de la Xina (MERICS) de Berlín. A més a més, és fundador i coordinador de l’European Think Tank Network on China (ETNC).

Podràs seguir també aquest webcast a Youtube en aquesta mateixa pàgina el dia i hora indicats:

14/09/2021

Dimarts 14 de setembre de 19.00 h a 20.00 h CEST

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia, Centre d’Estudis d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Madrid i Real Instituto Elcano. Dins del marc de l’Observatori d’Àsia Central.