12/11/2018 | Actualitat

Així ho ha decidit el jurat del certamen que també ha designat millor director a l’equip format pels cineastes Harvan Agustriansyah, Lola Amaria, Adriyanto Dewo, Tika Pramesti, Shalahuddin Siregar i Agha Fahriansyah, per la pel·lícula Lima (Indonèsia), mentre que el millor guió ha recaigut en el llargmetratge iranià Appendix.

El jurat del concurs de la Secció oficial estava compost per Roger García, president de l’Asian Film Academy i l’Asian Film Awards, Briccio Santos, president de Film Asean, Elizaveta Stishova, directora de cinema, Carlos Reviriego, director de programació de la Filmoteca Nacional, i Jean Marie del Moral, fotògraf.

La resta de seccions del Festival que també competien per alçar-se amb els premis del AFFBCN han estat les següents: oficial Panorama, Discoveries, Netpac i Especial. L’única secció que no entrava a concurs ha estat la Retrospectiva que aquest any ha estat dedicada al director de cinema japonès Hirokazu Kore-eda.

Els premis de la Secció Oficial Panorama a concurs han sigut els següents:

Millor pel·lícula: Suleiman Mountain d’Elisaveta Stishova (Kirguistan)

Millor director: Eda Yuka (Japó) per Girl’s Encounter

Millor guió: Love Education (Xina) de Sylvia Chang

El jurat de la Secció Oficial Panorama estava format per Iván Llamas, prfoductor, Paco Poch, productor i distribuïdor, Chan Tai-li, director, Alvin Tse, programador del Hong Kong International Film Festival, i Catherine de Montalembert, crítica de cinema.

Els premis de la Secció Discoveries a concurs han estat:

Millor pel·lícula: The First Lap de Kim Dae-hwan (Corea)

Millor director: Sheron Dayoc por Women of the Deeping River

Millor guió: Lipstick Under My Burka (Índia)

El jurat de la secció Discoveires estava integrat per: Xavi Lezcano, director El Americana Film Fest, Joan Sala, programador de Filmin, Claudio Zulián, director i artista visual, Montse Rovira i Carlos Benítez del projecte Naschy. Aquest jurat ha lliurat els premis Cathay Pacific.

La secció Netpac va concedir el premi a la millor pel·lícula: A Tiger in Winter (Corea) i el jurat estava compost per Do Kyung Kim, director coreà, Chandra Ray, director, Qazi Abdur Rahim, director del festival de cinema Imagini Índia, Javier Martín Domínguez, president del Club Internacional de Premsa i productor, i Haruan Agustriasyah, director indonesi.

Els guardons de la Secció Especial van ser per a la pel·lícula By the Time it Gets Dark (Tailàndia) de la directora Anocha Suwichakornpong, que també es va endur el premi a la millor direció, mentre que el millor guió va ser per Inland Sea (Japó). Han format el jurat d’aquesta secció: Iu Gorina Riba, director de cine, Berger Capati, directora, Rafael Munt, traductor i crític de cinema, i els estudiants de cinema: Jana Travé, Sergi Aragon, Júlia Gaitano, Elliot Huéscar, Joan Miquel Bruno, Manel Àvila Martínez.

La sisena edició de l’Asian Film Festival. Barcelona (AFFBCN) ha programat un total de 108 pel·lícules procedents de 23 països asiàtics, que s’han projectat durant 12 dies als Cinemes Girona, Caixaforum, Filmoteca de Catalunya, i Museu d’Història de la Immigració de Catalunya.

El Asian Film Festival 2018 va arrencar a CaixaForum el 31 d’octubre amb la projecció de la pel·lícula Suleiman Mountain de la directora Elisaveta Stisova de Kirguizistan i es va inaugurar oficialment als Cinemes Girona, el 7 de novembre, amb Shoplifters, llargmetratge que a Espanya ha estat traduït per “Un afer de família” i que va guanyar la Palma d’Or del Festival de Cannes d’aquest any.

El Asian Film Festival.Barcelona és una aposta de Casa Àsia per donar continuïtat a la celebració d’un festival de cinema asiàtic a la Ciutat Comtal, i aquest any ha comptat amb el suport del l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya, Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona, del Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les, Cathay Pacific i We are Water Foundation, Betevé, Ràdio 4 i El Periódico de Catalunya.

Compartir