11/06/2020 | Actualitat

I Mostra de Poesia Plurilingüe per celebrar la riquesa de la diversitat lingüística de la nostra societat. Un regal de poemes escrits i recitats en temps de confinament. S’hi barregen diverses llengües principalment europees i asiàtiques amb imatges acolorides i paisatges de tot el món.

Des del programa Aprenem, famílies en xarxa (AFEX) i el Programa d’Activitats Formatives per a Famílies Migrades  (AFFM) de l’Escola de bambú de Casa Àsia hem volgut celebrar Sant Jordi 2020 amb poesia plurilingüe en temps de confinament.

Aquesta és la I Mostra de Poesía Plurilingüe que organitzem amb l’objectiu de reconèixer la importància i el valor que tenen per a la nostra societat els coneixements plurilingüístics i culturals de les persones migrades.

En el vídeo que us presentem com a testimoni de l’experiència, trobareu poemes escrits, recitats i il·lustrats per alumnes voluntàries, dinamitzadores i estudiants de diversos centres de secundària que parlen diferents llengües maternes i es comuniquen habitualment en tres o més llengües. També hi han participat educadores de l’Escola de Bambú, alumnes del Programa Plurilingüisme i Projecte Lingüístic de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB així com altres col·laboradores. El tema dels poemes era “Somio….” en temps de confinament. No us ho perdeu!

Aquest dos programes tenen per finalitat millorar les competències lingüístiques de les famílies migrades, que coneguin el nostre sistema educatiu  i les eines de comunicació entre els centres educatius-famílies. En els nostres programes, les persones adultes aprenen principalment amb els seus propis fills i filles, alumnes dels centres de primària i secundària on s’hi implementen aquests programes.

Hi col·laboren: La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Secundària (FAPAES), el Programa Barcelona Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria d’Immigració de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa.

Compartir