Casa Àsia és un organisme de diplomàcia pública creat el 2001 i integrat pel Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments de Barcelona i de Madrid. Aquesta institució té la seva seu a Barcelona, i compta amb un centre a Madrid.
Casa Àsia es va crear amb la voluntat de contribuir a un millor coneixement i a l’impuls de les relacions entre les societats d’Àsia, el Pacífic i Espanya, en l’àmbit institucional, econòmic, cultural i educatiu, a més a més d’apropar i facilitar l’intercanvi de cultures, idees i projectes d’interès comú.
En tots aquests anys, la institució s’ha convertit en un referent i lloc de trobada al nostre país d’una de les regions més dinàmiques del món: Àsia-Pacífic.
La institució organitza activitats i posa en marxa iniciatives al llarg de tot l’any d’acord amb la seva missió i objectius. Així, promou projectes per afavorir la internacionalització de les empreses espanyoles a Àsia, analitza l’actualitat asiàtica per mitjà de seminaris i conferències, difon la diversitat de la cultura asiàtica i les arts escèniques mitjançant exposicions, presentacions de llibres i cicles de cinema.
En el camp del setè art, organitza el certamen anual Asian Film Festival Barcelona amb la projecció de pel·lícules procedents d’una vintena de països asiàtics, oferint un retrat contemporani de la societat asiàtica, tant rural com urbana.
La institució també educa en llengües i disciplines asiàtiques mitjançant l’organització d’un ampli ventall de cursos i tallers, no només sobre l’aprenentatge de llengües asiàtiques, sinó també sobre diverses disciplines que tenen a veure amb les arts plàstiques, la meditació i el benestar o sobre les societats asiàtiques.
També apropa aquesta realitat als més petits a través de l’Escola de Bambú, un projecte d’educació intercultural i inclusiu que va néixer al curs 2003-2004 amb la voluntat d’apropar el continent asiàtic i la regió del Pacífic a la població escolar.
D’altra banda, posa en marxa activitats en comú amb les comunitats asiàtiques residents a casa nostra, col·labora en iniciatives que defensen la diversitat i la interculturalitat, i s’implica en fòrums bilaterals amb països asiàtics, entre moltes altres activitats.
Des dels seus inicis, Casa Àsia ha apostat per les noves tecnologies com a vehicle d’acostament entre les societats. D’aquesta manera, tant la pàgina web com la resta de canals informatius pretenen ser una finestra oberta a totes aquelles persones i entitats interessades en conèixer i compartir la nostra passió per Àsia i el Pacífic. Així mateix, desitja convertir-se en un espai de comunicació intercultural on trobar no només informació de les activitats de Casa Àsia, sinó també informació especialitzada i continguts multimèdia sobre aquesta regió.
Casa Àsia disposa d’una web trilingüe www.casaasia.es, www.casaasia.cat i www.casaasia.eu i compta amb perfils propis a Twitter, Facebook, Linkedin i Youtube, entre d’altres xarxes socials. Publica dos butlletins setmanals, un sobre notícies de caire econòmic sobre Àsia, i un altre sobre la programació setmanal de la institució, i elabora també una agenda mensual.
Seu al districte tecnològic de Barcelona
Des del novembre de l’any passat, Casa Àsia s’ha traslladat a l’edifici seu de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a Barcelona, al cor del districte tecnològic del 22@, un referent en el procés de transformació urbanística de Barcelona i pol estratègic tecnològic, acadèmic, cultural i d’innovació a la ciutat.
Amb anterioritat, Casa Àsia va tenir la seva primera seu al Palau del Baró de Quadras (2003-2013), i es va traslladar posteriorment a un dels pavellons del Recinte Modernista de Sant Pau (2013-2018).
El centre de Casa Àsia a Madrid es troba al Palau de Cañete, situat al centre històric de la ciutat.
Equip de Casa Àsia
Javier Parrondo Babarro
Director General
Ángel Aranguren
Assessor Executiu de Direcció General
Silvia Pascual
Secretària Direcció General
Neus de Campos
Coordinadora Secretaria General
Adelaida Rodríguez
Responsable Administració i RRHH
Jordi González
Assessor Financer
Amadeo Jensana
Director departament Economia i Empresa
Guillermo Martínez Taberner
Responsable departament Economia i Empresa
Rafael Bueno
Director departament Política, Societat i Educació
Yasmin Paricio
Coordinadora departament Política, Societat i Educació
Gaëlle Patin-Laloy
Responsable del Programa Diversitat i Interculturalitat
Imma Llort
Coordinadora de l’Escola de Bambú
Menene Gras
Directora departament Cultura i Exposicions
Rodrigo Escamilla
Coordinador departament Cultura i Exposicions
Oihana Montilla
Directora de Mediateca
Marta Moreno
Coordinadora de Mediateca
Josep Casaus
Director de Comunicació
Marta Ballada
Responsable departament Comunicació
Oriol Gironès
Coordinador departament Comunicació
Amaia Judge
Coordinadora departament Comunicació
Cristian Moreno
Assistent manteniment logístic
Francesc Sempere
Assistent manteniment logístic
Emilio de Miguel
Director del centre Casa Àsia-Madrid
Elvira Bodi
Coordinadora de Programes Madrid
Carmen Bedoya
Coordinadora departament Economia i Empresa Madrid
Cécile Senén
Coordinadora departament Educació Madrid
Consorci

Alt Patronat
