20/05/2021 | Actualitat
Aquest any Casa Àsia compleix el seu 20è aniversari, i per aquest motiu s’han programat diversos actes commemoratius, tant a Barcelona com a Madrid, així com una programació especial que s’allargarà fins al mes de novembre de 2022.

El dilluns 7 de juny se celebrarà el primer acte institucional amb motiu d’aquest aniversari, en format presencial i en streaming, que tindrà lloc al Palau Reial de Pedralbes. La cerimònia comptarà amb la presència dels màxims representants de les quatre administracions del Consorci Casa Àsia, i d’aquelles persones que han col·laborat amb Casa Àsia des de la seva creació i han contribuït a l’èxit d’aquest projecte.

Per part del Consorci està confirmada la participació de la ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el regidor delegat d’Internacionalització i Cooperació de l’Ajuntament de Madrid, Santiago Saura, i la consellera d’Acció Exterior i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Victòria Alsina.

En aquest acte també es lliuraran els Premis Casa Àsia 2021 als quatre guardonats: l’editorial Satori Edicions en la categoría d’Economia i Empresa, la parlamentària afganesa, Fawzia Koofi, en la categoría de Diversitat i Desenvolupament Sostenible, el sinòleg Xulio Ríos en la de Política i Societat, i la Universitat de Sant Tomás (UST) de Filipines en la categoria d’Educació i Ciència.

La programació especial prevista amb motiu d’aquesta commemoració inclou, entre d’altres activitats, la presentació d’una Guia d’Estudis Asiàtics a Espanya, una edició especial de l’Asian Film Festival Barcelona, el certamen anual sobre cinema asiàtic d’autor, una exposició d’art contemporani coreà i una altra d’art japonès (el Projecte Yoko Ono), concerts, un cicle de conferències sobre la transformació d’Àsia en els últims 20 anys i perspectives de futur, que inaugurarà l’analista Parag Khanna, amb motiu de la publicació de la seva nova obra “MOVE”, i un seminari sobre el tractament i cobertura de la regió Àsia-Pacífic pels mitjans de comunicació espanyols.

20 anys de trajectòria ininterrompuda

El 9 de novembre de 2001 es va formalitzar a Barcelona el conveni constitutiu de la creació de Consorci Casa Àsia, per part de Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, incorporant-se l’Ajuntament de Madrid com a membre de ple dret l’any 2007.

En tots aquests anys, Casa Àsia ha contribuït a apropar el coneixement i impulsar les relacions amb els països de la regió Àsia-Pacífic, i s’ha convertit en referent i lloc de trobada al nostre país d’una de les regions més diverses i dinàmiques del món.

La celebració del vintè aniversari de Casa Àsia es presenta com una oportunitat per posar en valor la tasca realitzada per la institució, i donar un nou impuls al paper de Casa Àsia com a principal organisme de diplomàcia pública a Espanya per a la regió Àsia-Pacífic.

Casa Àsia té la seva seu a Barcelona al recinte Can Tiana del districte tecnològic del 22@, i compta amb un Centre a Madrid, ubicat al Palau de Cañete.

Compartir