19/10/2022 | Actualitat
Casa Àsia llança la convocatòria dels Premis Casa Asia, l’objectiu dels quals és reconèixer i difondre la tasca d’entitats, tant públiques com privades, i d’individus que hagin destacat per la seva tasca en els terrenys econòmic, social, educatiu, cultural o en cooperació al desenvolupament, tot afavorint la dignitat i els drets humans a la regió Àsia-Pacífic, i/o contribueixin o hagin contribuït a promoure el coneixement, el diàleg i les relacions entre Espanya i la regió Àsia-Pacífic.

S’atorgaran quatre premis de 2.000 euros a les següents categories:

– Economia i Empresa: candidatures que hagin contribuït de forma substancial al desenvolupament de les relacions entre Espanya i Àsia en l’àmbit de l’economia, el turisme o les relacions comercials i d’inversió.

– Educació i Ciència: candidatures que destaquin per la seva aportació significativa en l’àmbit de la investigació i l’estudi d’Àsia o d’algun dels països que la componen.

– Cultura i Societat: candidatures que presentin propostes artístiques en totes les seves formes (arts visuals, cinema, literatura, música) o candidatures centrades en l’anàlisi sociopolític de la complexitat asiàtica.

– Diversitat i Desenvolupament sostenible: candidatures amb un impacte social destacable en l’àmbit del diàleg intercultural, la construcció d’una societat diversa i inclusiva, la igualtat de gènere, o qualsevol altre àmbit d’acció relacionat amb els 17 objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Aquest premi es va instituir per primera vegada el 2004. Els guardonats en edicions anteriors han estat, entre d’altres, els activistes LGTBIQ+ Saurabh Kirpal i Shinta Ratri, la parlamentària afganesa Fawzia Koofi, el sinòleg Xulio Ríos, Satori Edicions, la Universitat de Sant Tomás (Filipines), el filòsof i pensador Raimon Pannikar, l’Escola Internacional de Negocis Xina-Europa (CEIBS) de Xangai, el Departament d’Espanyol de la Universitat de estudis Estrangers de Pequín, la Xarxa Espanyola de Coordinació d’ONG per al Desenvolupament, el Museu d’Art de la Prefectura de Nagasaki, els periodistes Rosa Mª Calaf i Miguel Frau Rovira, el Pare Jesuïta Enrique Figaredo, o l’ONG malaia “Sisters in Islam”.

La data límit per a la presentació de candidatures serà el 9 de desembre de 2022

Compartir