09/03/2021 | Activitats > Diversitat i Interculturalitat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març), Casa Àsia ha organitzat una programació especial que tindrà lloc durant aquest mes de març, i que s’uneix als esforços per visibilitzar la situació de les dones a la regió Àsia-Pacífic . Precisament, ONU Dones ha decidit que el lema del Dia Internacional de la Dona d’aquest any serà: “Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19”.

Les conseqüències de la pandèmia poden accentuar les desigualtats i alentir el camí cap a la igualtat de gènere. Més que mai, resulta clau la col·laboració entre institucions públiques i privades, juntament amb la societat civil, per conscienciar, visibilitzar i actuar per assolir l’objectiu 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: aconseguir la igualtat entre els gèneres i donar poder a les dones i les nenes.

El conjunt d’activitats programades inclou sessions de cinema, debats, cursos i conferències, amb les quals Casa Àsia vol apropar la realitat d’algunes dones de la regió d’Àsia-Pacífic, i conèixer els reptes als quals s’enfronten en un món encara desigual pel que fa a drets i igualtat de gènere.

Així, els dies 5 i 6 de març, juntament amb el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza i MAV | Dones en les Arts Visuals de Madrid, tindrà lloc una trobada-debat a partir de la projecció de la pel·lícula “La decisió d’Alice” de la directora australiana Josephine Mackerras. Aquesta pel·lícula també es projectarà el 10 de març als Cinemes Girona de Barcelona, a la qual seguirà un debat-col·loqui.

Les periodistes Susana Ye i Paloma Chen conversaran sobre la professió de periodista i la perspectiva intercultural en els mitjans, el proper 9 de març en una sessió en línia organitzada conjuntament amb Eix Fort Pienc, Biblioteca Pública Arús, Fundació Institut Confuci de Barcelona.

El 10 de març, l’Ambaixada d’Austràlia a Espanya i el Museu Nacional d’Antropologia presenten en una sessió en línia un viatge a la cultura aborigen d’Austràlia des de la perspectiva de les dones. Prenent com a fil conductor l’exposició de disseny tèxtil aborigen Jarracharra: vent de l’estació seca, que alberga actualment el Museu Nacional d’Antropologia, coneixerem les històries i tradicions dels clans de la Terra d’Arnhem, al Territori del Nord australià, transmeses oralment de generació en generació.

Del 16 de març a el 6 d’abril, s’impartirà el curs en línia: “Corea en clau de gènere” que abordarà el paper de les dones en la família tradicional coreana, en la societat actual, en el món laboral, així com les reivindicacions de els moviments feministes de país.

Finalment, el 25 de març, tindrà lloc la sessió en línia “Gender Inequality in Contemporary Xina: Urbanization, Work, and Family” a càrrec de la professora Dai Haijing, del Department of Social Work – Gender Researh Center – Chinese University of Hong Kong (CUHK), que analitzarà els canvis que tant el creixement econòmic com la urbanització massiva han reconfigurat la participació de la dona en el mercat laboral i les relacions familiars d’homes i dones a la Xina.

Properes activitats

Casa Àsia al Dia Internacional de la Dona: “Una trobada amb Alice” (Madrid)

Debat «Fronteres i gènere: trencar barreres en periodisme des de la diàspora xinesa»

Webcast «Jarracharra: un viatge a la Austràlia aborigen amb veu de dona»

Casa Àsia al Dia Internacional de la Dona: “Una trobada amb Alice” (Barcelona)

Curs online: «Corea en clau de gènere»

Webcast «Gender Inequality in Contemporary China: Urbanization, Work, and Family»

Històric de videos

Informació relacionada

09/03/2021

Del 5 al 25 de març de 2021.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Consultar activitats.

Casa Àsia, juntament amb diverses organitzacions.