12/01/2024 | Activitats > Oci
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Digitrans organitzen un nou cicle de tertúlies literàries sobre novel·les d’autores xineses.

Aquest cicle de tertúlies literàries «Veus en femení» proposa apropar al públic algunes de les autores més destacades del panorama xinès i sinòfon modern i contemporani. A través de la lectura de relats o novel·les d’escriptores procedents no només de la Xina, sinó també de Hong Kong i Taiwan, proposem un recorregut literari que ens portarà a palpar la diversitat d’un món literari molt sovint considerat monolític, uniforme i dominat grans figures masculines com Mo Yan, Yan Lianke o Yu Hua.

Cada sessió de 90 minuts està plantejada com una trobada entre els lectors del relat (o novel·la) seleccionada i dinamitzada per experts/es en llengua xinesa i literatura sinòfona, que ajudaran a contextualitzar l’entorn històric, social i cultural a què pertanyen l’autora i la seva obra, així com la seva repercussió en el sector literari, tant al món de parla xinesa com a d’altres regions del món. Tot i que les trobades preveuen una participació activa del públic, les persones que no hagin llegit l’obra amb antelació també podran assistir i prendre part a l’intercanvi d’idees.

Les tertúlies seran guiades per:

Teresa I. Tejeda Martín, professora de literatura xinesa a la Universitat de Salamanca. És doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Va ser docent a la Universitat de Pequín i la Universitat de Llengua i Cultura de Pequín. Investiga principalment sobre literatura xinesa moderna i contemporània. Ha traduït a l’espanyol autors com Zhou Daxin, Xiao Hong i Chen Chuncheng.

Antonio Paoliello, professor de literatura d’Àsia Oriental i xinès clàssic a la Universitat Autònoma de Barcelona. És doctor en Traducció i Estudis Interculturals per la mateixa universitat. S’ocupa principalment de literatura i cultura sinòfona del sud-est asiàtic i de Taiwan. Com a traductor ha traduït a l’italià autors com Xu Dishan, Dong Xi i Ho Sok Fong.

Tertúlia literària xinesa «Veus en femení: Un amor que destruye ciudades»

Un amor que destruye ciudades, de Eileen Chang

Dijous 14 de setembre de 18.30 h a 20.00 h CEST

Tertúlia literària xinesa «Veus en femení: Vida privada»

Vida privada, de Chen Ran

Dijous 2 de novembre de 18.30 h a 20.00 h CET

Tertúlia literària xinesa «Veus en femení: Cartas póstumas desde Montmatre»

Cartas póstumas desde Montmatre, de Qiu Miaojin

Dijous 16 de novembre de 18.30 h a 20.00 h CET

Tertúlia literària xinesa «Veus en femení: La cabeza»

La cabeza, de Dorothy Tse

Dijous 14 de desembre de 2023 de 18.30 h a 20.00 h CET

Tertúlia literària xinesa «Veus en femení: Hojas rojas»

Hojas rojas, de Can Xue

Divendres 12 de gener de 2024 de 18.30 h a 20.00 h CET

12/01/2024

Consultar dates.

Online.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia, amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i DigiTrans